Xavi: Ova generacija može još puno napraviti

"Naše vrijeme nije završeno"

Xavi: Ova generacija može još puno napraviti

Edmir Škorić

Barcelonin veznjak Xavi vjeruje da trenutna generacija igrača katalonskog diva može još puno toga napraviti.

Barcelona unazad pet godina osvaja trofeje i igra možda najbolji nogomet ikad. Xavi smatra da ovoj generaciji nije došao kraj i da još godinama može biti na vrhunsko nivou.

 

"Osvojili smo mnogo trofeja posljednjih četiri ili pet godina, ali mislim da naše vrijeme nije prošlo. Vjerujem da s ovim igračima možemo još puno napraviti. Lideri smo u domaćem prvenstvu, igramo u četvrtfinalu Lige prvaka... Nadam se da ćemo osvojiti oba trofeja, barem zbog Tita Vilanove, on je to zaslužio", rekao je Xavi, koji se osvrnuo na okršaj s PSG-om u Ligi prvaka.

 

"Rezultat iz prve utakmice je dobar, s obzirom da smo igrali u gostima. Optimistični smo pred uzvrat na Nou Campu. Svjesni smo snage protivnika i njihove igre na kontranapade, ali vjerujem da ćemo proći dalje", dodao je reprezentativac Španije. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Barca je u posljednjih pet godina osvojila dva Kupa Španije, tri Superkupa, dva UEFA Superkupa, dvaput Ligu prvaka i isto toliko puta Svjetsko klupsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.