Xavi propušta sutrašnji El Clasico

Povrijeđeni Xavi se čuva za Milan

Xavi propušta sutrašnji El Clasico

A. Haznadarević

Iskusni Barcelonin vezista Xavi Hernandez, neće biti u kadru katalonske ekipe u sutrašnjem novom okršaju s Real Madridom zbog povrede.

Naime, Xavi povredu butnog mišića vuče još od 2. februara i susreta s Valecijom, kada mu je dijagnosticirano lakše puknuće mišića dužine ono jednog centimetra.

 

Reprezentativac Španije je zbog toga mirovao, kako bi bio spreman za prvi ogled s Milanom, da bi u posljednjem meču Primere, koji se igrao sa Sevillom, ponovo osjetio bol. I nakon toga je rizikovao, te zaigrao protiv Reala, međutim povreda ga je spriječila da odigra meč na svom nivou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Upravo zbog toga, odlučeno je da Xavi neće zaigrati na Santiago Bernabeu, a sve kako bi se sačuvao za daleko bitniju revanš utakmicu s Milanom, u kojoj će Katalonci pokušati nadoknaditi zaostatak od dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.