Otkriveno šta je Xavi rekao u svlačionici pa su Lewandowski i Cancelo počeli plakati
FOTO: EPA

Bilo im je mnogo krivo

Otkriveno šta je Xavi rekao u svlačionici pa su Lewandowski i Cancelo počeli plakati

Esmer Oštraković

Još uvijek se ne stišava bura u Barceloni jer je Xavi odlučio da napsuti klupu ove ekipe. Sve se desilo nakon domaće poraza od Villareala.

Iako je Xavi htio da odmah postane bivši trener Barcelone, nakon razgovora sa vladajućom strukturom kluba odlulio je da ostane do kraja sezone, te da nakon toga napusti Barcelonu.

Jučer su španski mediji prenijeli informaciju da je Xavi svoju odluku konačno saopštio i fudbalerima Barcelone. Iako se mislio da oni znaju zašto je tako odlučio, to su saznali tek dan nakon poraza od Villareala.

Posljednji zvižduk Manuere Montera na jučerašnjoj utakmici promijenio je mnogo toga kada je riječ o Barceloni. Xavi je kasnio na press konferenciju, a razlog je bio taj što je zvao Laportu da siđe sa tribina da porazgovaraju.

Sa Laportom su stigli Yuste, Deco i Echevarria, a Xavi im je onda saopštio svoju odluku. Oni je nisu htjeli prihvatiti. Ipak, nakon što je Xavi zamolio da ga puste barem na kraju seone, taj su scenarij prihvatili.

Oglasi

Xavi je oko pola sata držao govor, a neki igrači prihvatili su sve jako emotivno, te su počeli da plaču. Posebno emotivni bili su Cancelo i Lewandowski.

Mediji iz Španije sada su saznali i neke od stvari koje je Xavi rekao svojim fudbalerima na sastanku.

Naime, Xavi je govorio o kritikama koje dobija i koje su očito glavni razlog zbog kojeg na kraju sezone odlazi iz svoje Barcelone.

Govorio je tako Xavi, tvrde španski mediji, da ga kritike ne samo sputavaju na profesionalnom nivou, nego i na porodičnom, jer njegova porodica pati iz dana u dan zbog svega kroz što on prolazi.

Oglasi

Sve to navodno bilo je okidač za Lewandowskog i Cancela da puste suzu jer im je bilo krivo što je Xavijeva porodica trpila zbog loših rezultata.

Na kraju je svojim igračima rekao da je po svaku cijenu znao da ne želi jednu stvar, a to je izbjeći kraj priče u Barceloni kakav je imao Ronald Koeman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su završili sa treningom nekoliko fudbalera je obavilo pojedinačni sastanak sa Xavijem. Pojedinci su tražili od Xavija da promijeni odluku, te su pitali da li mogu uraditi nešto da ga natjeraju na to.

Uprkos njihovim željama i pokušajima to se neće desiti...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Hahahaha... Krenula je sapunica. Ja sam plakao, ti si plakao, on je plakao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi