Nazire se ime novog trenera Barcelone
Foto - EPA

Mundo Deportivo donosi nove informacije

Nazire se ime novog trenera Barcelone

M. Šljivak

Ronald Koeman ubrzo će dobiti otkaz u Barceloni, a najveći kandidat za njegovog nasljednika postao je legendarni Xavi Hernandez.

Kako tvrdi Mundo Deportivo, Xavi je trenutno trener koji je prvi izbor rukovodstva kluba, a i predsjednik Joan Laporta je pristao da angažuje klupsku legendu bez ikakvih zahtjeva.

Laportin favorit bio je Roberto Martinez. Za Xavija je smatrao kako bi prvo trebao voditi B tim, ali se očigledno predomislio.

Tako je 41-godišnji stručnjak postao glavni kandidat za novog trenera. Spreman je prihvatiti posao i uskoro bi mogao biti ozvaničen kao novi trener katalonskog velikana.

Xavi već dvije godine vodi katarski Al Sadd sa kojim je osvojio titulu prvaka prošle sezone, te još pet trofeja protekle dvije godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao fudbaler proveo je četiri sezone u ovom klubu, a ostatak velike karijere veže ga za Barcelonu sa kojom je osvojio apsolutno sve.

Za prvi tim katalonskog velikana odigrao je 767 utakmica i postigao je 85 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skopidoo
Gore vam je ako ga otjerate lik ce vam milione uzet
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi