Xavi u Al Saddu: I dalje želim osvajati titule

Potpisao dvogodišnji ugovor

Xavi u Al Saddu: I dalje želim osvajati titule

Dojučerašnji fudbaler Barcelone i živa legenda katalonskog kluba Xavi Hernandezt potpisao je dvogodišnji ugovor sa katarskim Al Saddom, koji ga je danas zvanično predstavio.

"Ponosan sam što sam ovdje i uzbuđen sam kao dijete. I dalje želim osvajati titule. Mnogo poznatih igrača igralo je u ovoj ligi. Želim osvojiti katarsku ligu i da igram azijsku Ligu prvaka. Ovdje namjeravam prenijeti svoje znanje iz Barcelone", rekao je Xavi i dodao: 

"Želim nastaviti da igram fudbal. Svi su uzbuđeni zbog Svjetskog prvenstva, a i ja kao ambasador. Poslije toga ću videti šta ću raditi, a do tada ću uživati. Voleo bih sa svojim novim klubom zaigrati na Nou Campu, ne samo zbog mene već i zbog cijelog tima. To bi bilo fantastično iskustvo za sve“.

Proslavljeni fudbaler će također biti i ambasador Katara za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.