Xavi zaigrao za Kataloniju: Bili bismo u samom vrhu
EPA

Legenda Barcelone

Xavi zaigrao za Kataloniju: Bili bismo u samom vrhu

Fudbalsku reprezentaciju Katalonije u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa predvodio je Xavi Hernandez. 

Selekcija španske autonomne pokrajine ugostila je Tunis i izgubila sa 7:4 (3:3) nakon penala, a oko osam hiljada prisutnih gledatelja je moglo na djelu vidjeti i Barceloninu legendu Xavija Hernandeza. 

Sadašnji igrač katarskog Al-Sadda smatra kako bi se reprezentacije Katalonije mogla nositi s mnogim velikim fudbalskim silama.

"Katalonija bi bila među 10 ili 15 najboljih selekcija na svijetu", izjavio je Xavi, koji optimizam temelji na tome što pravo nastupa za tu reprezentaciju imaju Fabregas, Valdes, Alba, Pique, Bartra, Busquets... 

Selektori Gerard Lopez i Sergio Gonzales, unatoč 38. godini na ramenima, držali su Xavija u igri do 65. minute. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti