Xavi: Želimo uzeti naslov

Vezista Crvene furije optimista pred Njemačku

Xavi: Želimo uzeti naslov

Vezista reprezentacije Španije Xavi Hernandez kaže kako je svjestan težine Njemačke, protivnika u polufinalu, a da će izostanak Thomasa Muellera dosta olakšati stvari Furiji.

„Njemačka je osvježena, dosta je talentiranija, posebno u veznom redu. Danas više igraju na talenat nego na fizičku snagu. Mueller neće igrati i to je veliki plus za nas, jer se radi o odličnom igraču. Međutim, Khedira, Bastian, Oezil, Podolski i Klose, svi igraju u velikoj formi i od sviju prijeti velika opasnost“, kaže mozak španske igre.

Ipak, Xavi vjeruje kako upravo napadačka igra Elfa može stvoriti više prostora Špancima da razviju svoju igru, što je protiv Paragvaja i Portugala, koji su igrali bunker, bilo nemoguće.

„Oni su tim protiv kojeg se može dobro igrati, jer vole da se nadigravaju što nama ostavlja mnogo više prostora nego što smo imali u utakmici protiv Paragvaja. Igraju jako dobro na kontre i ne smijemo im ostaviti prostora da napadaju sa krila, jer su na tom segmentu odlični“, pun je hvale na račun izabranika Joachima Loewa Xavi Hernandez.

Xavi je svjestan da je Španija napravila historijski rezultat, ali, kaže, da ih zanima plasman u finale i osvajanje prvenstva. Hvali Davida Villu od kojeg očekuje da ponovo bude ključni igrač Furije.

„Već smo ostvarili historijski rezultat, ali ovdje nismo došli zbog ovoga. Želimo finale i da slavimo u finalu. Imamo fantastičnu generaciju igrača, igraćemo svom snagom i daćemo sve od sebe da osvojimo SP. Veoma važna stvar je da postižemo golove i moramo iskoristiti sjajnu formu Davida Ville“, rekao je Xavi Hernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.