Xavija ne zanima trenerska karijera

Xavija ne zanima trenerska karijera

Edmir Škorić

Barcelonin veznjak i španski reprezentativac Xavi rekao je kako nema namjeru početi trenersku karijeru kada ode u mirovinu.  

Krajem sezone ističe ugovor Pepu Guradioli s Barcelonom te se još nije izjasnio hoće li produžiti saradnju s klubom. Mnogobrojna imena spominju se kao potencijalni kandidati za njegovog nasljednika.

 

Čak se i Xavi spominjao da će u skorijoj budućnosti preuzeti trenersku poziciju, ali veznjak Barce, koji ima 32 godine, nema takvu namjeru. Ugovorom je za klub vezan još dvije godine, koji bi se automatski produžio za još dvije ukoliko u narednim sezonama odigra 50 posto utakmica u sezoni.

 

"Pustite me da igram. Nisam čak ni razmišljao o tome da postanem trener. Osjećam se kao nogometaš i uopšte nemam trenersku licensu. Želim igrati još puno godina, sve dok me moje tijelo ne izda", izjavio je Xavi, dodavši kako je za to da Guradiola ostane trener:

 

"Svi želimo da Pep ostane. On je ključan za uspjeh kojeg smo imali posljednjih sezona. Vidim ga svaki dan. Iznimno je motiviran, uživio se u utakmici protiv Valencije, koju je pratio s velikim intenzitetom. Mislim da će ostati".

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Xavi se u potpunosti oporavio od povrede te će u srijedu trenirati. Bit će spreman za nedjeljnu utakmicu s Atletico Madridom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.