Xhaka: Wenger mi je rekao da dođem i uživam u fudbalu

Švicarac potpisao za Arsenal

Xhaka: Wenger mi je rekao da dođem i uživam u fudbalu

Endin Čaušević

Švicarski fudbaler Granit Xhaka prije desetak dana potpisao je ugovor sa londonskim Arsenalom.

Xhaka je u Arsenal stigao iz Borussije Monchengladbach za 30 miliona funti, a otkrio je da je prihvatio ponudu kluba sa Emiratesa jer je prvo pričao sa Arsenom Wengerom.

"Wenger je legenda za mene i ludilo je bilo kada me nazvao. Mobitel je zvonio i to je bio Wenger, nisam mogao sebi da dođem. Samo mi je poručio da me želi u svojoj ekipi, te da dođem u Arsenal i da uživam u fudbalu. Ponosan sam što ću raditi sa njim jer je on za mene vrhunski stručnjak", rekao je Xhaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Transfer Xhake iz Gladbacha završio se nakon nekoliko sedmica pregovora. Ovaj 23-godišnji fudbaler trenutno se nalazi na pripremama sa reprezentacijom Švicarske pred početak Evropskog prvenstva koje se igra u Francuskoj.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi