Nije smio udarat loptu glavom: Kako je Liverpool "lažirao" povredu Shaqirija jer je presadio kosu

Valjalo mu je doći Kloppu na oči

Nije smio udarat loptu glavom: Kako je Liverpool "lažirao" povredu Shaqirija jer je presadio kosu

Endin Čaušević

Švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri nakon tri sezone odlučio je da napusti Liverpool.

Shaqiri je u Liverpool stigao iz Stoke Cityja, ali nije imao u posljednje vrijeme minutažu koju je očekivao, te je zbog toga odlučio da je vrijeme da napusti Anfield.

Jučer je potvrđeno da će Shaqiri svoju karijeru nastaviti u dresu Lyona s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Švicarac je jučer predstavljen u francuskom klubu kao veliko pojačanje, a engleski mediji su se prisjetili nevjerovatne situacije koju je imao prije skoro dvije godine u Liverpoolu.

Naime, krajem 2019. godine Shaqiri je odlučio da ide na presađivanje kose, ali se nije baš najbolje informisao koliko se treba paziti nakon toga.

Tek nakon što je presađivanje kose završeno Shaqiri je shvatio da ne smije narednih mjesec dana uopšte da udara loptu glavom bez da prethodno nosi neku zaštitu.

Shaqiri nije Jurgenu Klopp govorio da ide na presađivanje kose, ali kada se vratio morao je smisliti izgovor zašto neće da udara loptu glavom.

Xherdan Shaqiri Hair Transplant and Hair Analysis before and after

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ubrzo nakon toga pojavila se vijest da je Shaqiri povrijeđen i da će van terena biti dva mjeseca. On se na teren vratio u decembru 2019. godine i odmah je zabio gol, ali mnogi su tada shvatili da ima dosta više kose nego što je to bio slučaj ranije.

Shaqiri je na kraju rekao Kloppu da je presadio kosu i da nije znao koliko se mora paziti nakon toga, a njemački stručnjak mu očito nije pravio problem i dogovorili su se samo da klub objavi da je Švicarac van stroja zbog povrede.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shiptar
Klopp ga razumije jer je i on presaio kosu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi