Kloppa naljutila promjena Premier lige: Ako vam se takva igra sviđa, gledajte hrvanje

Menadžer Redsa ljut

Kloppa naljutila promjena Premier lige: Ako vam se takva igra sviđa, gledajte hrvanje

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp bijesan je na nove promjene engleske Premier lige.

Kloppov Liverpool jučer je slavio s 2:0 protiv Burnleyja, ali Nijemca je zabrinuo način igre gostujućih igrača, koji su bili blago rečeno agresivni i izgledalo je da bi u svakom trenutku neko od igrača Redsa mogao da bude povrijeđen.

"Uvijek morate biti spremni za tešku borbu i mi smo bili spremni za to, ali svi smo danas vidjeli sve te duele s Barnesom i Woodom nad Van Dijkom i Matipom. Nisam siguran da sudije idu u dobrom smjeru s ovim odlukama. Kao da smo se vratili 10 ili 15 godina unazad. Pravila su takva kakva jesu, ali takve situacije se ne mogu toleristi", rekao je Klopp u intervjuu za BT Sport TV nakon utakmice.

"Mislim da to nije u redu, ali ne mogu odlučiti o takvim stvarima. Ok, svi želimo da igra teče, da nema puno prekida, ali uvijek imamo takve situacije poput drugog gola Brentforda (protiv Arsenala). To mora biti prekršaj. Ne možete imati ruke na golmanu i reći da je to nogomet. Ne možemo reći da je to nešto što volimo da gledamo. Ako vam se sviđaju te stvari, onda radije gledajte hrvanje", jasan je Nijemac.

Premier liga savjetovala je svoje sudije da dozvole da utakmice budu fluidnije nego prethodnih sezona, odnosno da se manje čuje pištaljka. Na tu se promjenu odlučila nakon brojnih optužbi za korištenje VAR-a u prošloj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je sezonu otvorio s dvije sigurne pobjede, najprije 3:0 protiv Norwicha, a sada 2:0 protiv Burnleyja. Povratkom Virgila van Dijka, odbrana Liverpoola je daleko kvalitetnija, a napadački moćni Redsi svakome mogu da daju golove.

Navijači su optimistični da će nakon jedne lošije sezone Liverpool ponovo biti konkurentan za osvajanje titule.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije