Golman prije penala rekao Shaqiriju da nema mu*a, on ga mirno gledao, a onda je stadion utihnuo

Švicarac je znao kako da uzvrati

Golman prije penala rekao Shaqiriju da nema mu*a, on ga mirno gledao, a onda je stadion utihnuo

Endin Čaušević

Švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri glavna je tema američke javnosti nakon sinoćnje utakmice Minnesote i Chicago Firea. Protivnički golman pokušao je isprovocirati Švicarca na sve načine prije nego što je izveo penal, no samo nekoliko sekundi kasnije žestoko se kajao zbog svega.

Minnesota i Chicago Fire odigrali su sjajnu utakmicu koju su gosti nakon velikog preokreta uspjeli da dobiju sa 3:2, a upravo je Shaqiri bio jedan od junaka.

Domaći su poveli u 62. minuti kada je Hlongwane pogodio za 1:0, no potom je trener gostiju na teren poslao Shaqirija što je bio odličan potez.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/xherdan-shaqiri-slobodnjak-taktika-golcina-chicago-fire-montreal/454497[/twitter]

Shaqiri je u 66. minuti ušao na terenu, a samo tri minute kasnije našao se u centru pažnje i verbalnom okršaju s golmanom domaćih Dayneom St. Clairom kada je sudija svirao penal za Chicago Fire.

Upravo je Shaqiri bio taj koji je uzeo loptu da izvede penal, a golman Minnesote pokušao ga je isprovocirati svojim dobacivanjem.

Oglasi

"Nemaš mu*a", govorio je je St. Clair igraču Chicaga, a Shaqiri ga je mirno posmatrao i samo govorio da nastavi da priča i provocira.

Samo nekoliko sekundi kasnije na stadionu je nastao muk jer je Shaqiri zabio gol za 1:1, a potom je počeo i on da dobacuje St. Clairu koji ovaj put nije imao šta da odgovori igraču Chicaga.

Da stvar bude gora za St. Claira do kraja utakmice primio je još dva gola, a gosti su na kraju uspjeli da pobijede sa 3:2.

St. Claira ismijavaju i na društvenim mrežama i poručuju mu da očito ne zna ko je Shaqiri, te da je to igrač koji je rođen na Kosovu i koji je proslavom gola protiv Srbije pokrenuo nevjerovatan skandan i da ga jedna takva provokacija i dobacivanja uopšte ne mogu uplašiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi