Argentinka sjela na klupu, a onda su svi vidjeli tetovažu koja je zgrozila njenu domovinu

Takve stvari tamo se ne praštaju

Argentinka sjela na klupu, a onda su svi vidjeli tetovažu koja je zgrozila njenu domovinu

Endin Čaušević

Italija je jutros pobijedila Argentinu s minimalnih 1:0 u meču prvog kola Svjetskog prvenstva za žene, ali svi pričaju o Yamili Rodriguez i njenoj tetovaži koja je žestoko razočarala javnost u Argentini.

Svjetsko prvenstvo koja se igra u Australiji i Novom Zelandu privlači veliku pažnju i mnogi vjeruju da će ovo biti najpraćenije fudbalsko takmičenje za žene u dosadašnjoj historiji.

Dosta uzbuđenja vidjeli smo u jutrošnjem okršaju Italije i Argentine, a na kraju su fudbalerke s Apenina uspjele da dođu do pobjede.

Italijanke su do tri boda u okršaju protiv Argentine došle u samom finišu kada je Girelli zabila pogodak za 1:0 u 87. minuti i donijela pobjedu svojoj reprezentaciji na startu takmičenja.

Međutim, glavna tema nakon ove utakmice je igračima Argentine, Yamila Rodriguez, koja je u igru ušla u drugom poluvremenu, no njene fotografije koje su nastale dok je još uvijek bila na klupi za rezerve su u centru pažnje.

Oglasi

Yamila je prvo oduševila javnost u Argentini kada su vidjeli njenu tetovažu Diega Maradone na lijevoj nozi, ali kada je spustila štucne uslijedio je šok.

Na istoj nozi ova fudbalerka ima i tetovažu Cristiana Ronalda što je naljutilo javnost u Argentini s obzirom da se zna šta oni misle o Portugalcu. Pored Lionela Messija ime Ronalda se i ne spominje, no Yamila je otišla korak dalje.

Ona ne krije da joj je Ronaldo idol i odlučila je istetovirati njegov lik na svojoj lijevoj nozi, ali to u Argentini nije prihvaćeno baš najbolje. Ono što ih je najviše naljutilo jeste činjenica da Yamila uopšte i nije Messijev fan.

"Oko Ronalda mi se sve sviđa i on je bez ikakve sumnje najbolji fudbaler svijeta. Pratila sam ga godinama i gledala kako se razvijao kao igrač i pitam se kako neko može biti tako savršen? Iznenađuje me sve što on radi... S ovom tetovažom Ronaldo je sa mnom zauvijek. On je moj idol. Messi? Messi to nije. Ronaldo i Diego zauvijek", rekla je nedavno reprezentativka Argentine.

Inače, Yamila trenutno nastupa u Brazilu gdje igra za Palmeiru, a u taj klub stigla je iz Boce Juniors.

Top Komentari

Adrian
Zna šta valja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi