Saudijac u Kataru zadobio horor povredu, svi ga zaboravili, a on već sedmicama prolazi kroz pakao

Al Shahrani neće po dobrom pamtiti Mundijal

Saudijac u Kataru zadobio horor povredu, svi ga zaboravili, a on već sedmicama prolazi kroz pakao

Endin Čaušević

Reprezentativac Saudijske Arabije, Yasser Al Shahrani, u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Argentine doživio je tešku povredu glave zbog čega je za njega to takmičenje već tada bilo završeno, a sada je otkriveno kroz kakav pakao je prošao nakon toga ovaj defanzivac.

Saudijska Arabija je u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva napravila pravu senzaciju jer je nakon preokreta uspjela da pobijedi Argentinu sa 2:1 što sigurno niko nije očekivao.

Igrači ove reprezentacije oduševili su javnost svojom igrom u drugom poluvremenu kojom su šokirali i Gaučose i uspjeli su na kraju da pobijede sa 2:1 i ostvare vjerovatno najveću pobjedu u historiji.

Pored pobjede S. Arabije ovu utakmicu obilježila je i teška povreda koju je zadobio defanzivac ove reprezentacije Yasser Al Shahrani u drugom poluvremenu.

Al Shahrani se sudario sa svojim golmanom nakon jednog prekida i centaršuta Argentinaca u kazneni prostor S. Arabije.

Golman Al Owais je uspio da uhvati loptu, ali je prilikom skoka direktno koljenom u glavu pogodio svog saigrača koji je odmah pao na zemlju i da stvar bude gora prilikom pada udario je glavom u zemlju.

Oglasi

Bilo je odmah jasno da je Al Shahrani zadobio tešku povredu, ali je glavni sudija Vinčić mogao da kobno pogriješi jer nije odmah prekinuo meč s obzirom da je igrač S. Arabije dobio žestok udarac direktno u glavu.

Prekid je trajao više od deset minuta, a Al Shahrani je odmah prebačen u bolnicu i bilo je jasno da mora na operaciju i da je za njega Svjetsko prvenstvo već bilo završeno.

Nakon te utakmice prošlo je nekoliko sedmica, a ovog defanzivca su već mnogi zaboravili. Međutim, predsjednik FS te zemlje Yasser Al Misehal je govorio o njemu i otkrio je da je on pravi pakao prošao tek nakon te utakmice.

Ispostavilo se da Al Shahrani nije zadobio samo povredu glave i da je tu bilo još nekoliko povreda, te da je čak tri puta morao na operaciju. Čak se špekulisalo da se više neće vraćati na teren, ali srećom to nije tačno.

Al Misehal je otkrio da je Al Shahrani proveo nekoliko sedmica u bolnici, ali da je konačno pušten kući gdje će nastaviti liječenje i da čeka strpljivo dozvolu da ponovo počne s laganim treninzima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Hvala Bogu Al Shahrani je dobro. Imao je nekoliko povreda. Nije u pitanju bila povreda samo glave već je povrijedio i rebra, a imao je i strašnu povredu pankreasa sve od tog sudara. No, hvala Bogu on je dobro sada. Imao je tri operacije i sada se oporavlja kod kuće. Mislim da će uskoro početi s treninzima, ali nismo sigurni kada će se vratiti na teren", rekao je predsjednik Saveza.

Ovaj 30-godišnji defanzivac inače igra u Saudijskoj Arabiji u dresu Al Hilala za koji nastupa već deset godina.

Top Komentari

plemic
zna li se kad se igra polufinale hrvatska argentina?
0 4
a1ska
Možda još da ste napisali kada je osnovan fudbalski savez S. Arabije?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi