Bio prijeko potreban Bayernu, ali mu nije bio suđen: Bounou večeras predstavljen u novom klubu

Marokanac odlazi za novcem

Bio prijeko potreban Bayernu, ali mu nije bio suđen: Bounou večeras predstavljen u novom klubu

Edmir Škorić

Još jedan veliki transfer iz Evrope u Aziju završen je kasno večeras, kada je Al Hilal predstavio pojačanje iz La Lige.

Bayern je dugo vremena tražio golmana, no brojne mete su redom propadale. Htjeli su Kepu Arrizabalagu iz Chelseaja, ali on otišao u Real Madrid, potom se povrijedio Geronimo Rulli iz Ajaxa, da bi na kraju ostali i bez Yassinea Bounoua.

Bounou je umjesto Bayerna izabrao Saudijsku Arabiju i večeras ga je Al Hilal predstavio kao svoje novo veliko pojačanje.

Nakon što su doveli Neymara, u Al Hilalu su krenuli po Bona, Sevilli su ponudili 19 miliona plus bonusi, iznos kojeg su Andalužani i željeli i na kraju je sve lako dogovoreno.

Marokanac je već ranije saopštio Sevilli da želi otići jer mu je ovo prilika da sebi osigura odličnu zaradu, posao je sada i konačno završen.

Oglasi

Odlazak Bona u Saudijsku Arabiju je još jedan primjer da evropski klubovi jednostavno nisu u stanju da pariraju Saudijcima koji nevjerovatnim ponudama praktično dobiju ono što i požele.

Osim Neymara, Marokanca će u saudijskom velikanu dočekati još Kalidou Koulibaly, koji je došao iz Chelseaja, potom Sergej Milinković-Savić, Srbin koji je stigao iz Lazija, a tu je i bivši igrač Wolverhamptona Ruben Neves. Kao veliko pojačanje je stigao i Malcolm iz Zenita, a od ranije je tu bivši igrač Porta Moussa Marega.

Al Hilal je potrošio na sedam igrača gotovo 300 miliona eura, a da ne govorimo i o tome kakve plate su svi oni dobili. Sam Neymar će zaraditi oko 400 miliona eura za dvije godine.

Ovaj tim će uz Al Ittihad, Al Nassr i Al Ahli biti jedan od glavnih kandidata za titulu, a ono što je sada već jasno, mnogi će s nestrpljenjem čekati utakmice saudijskog prvenstva.

Upravo je danas Riyad Mahrez dao sjajan gol za Al Ahli i to u pobjedi nad ekipom za koju je branio bh. golman Ibrahim Šehić, kao naš jedini predstavnik u "novoformiranoj nogometnoj sili".

Top Komentari

Tutumaca
Kad te niko nece aj u pustinju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti