Šehić pogledom ispratio "bombu" Mahreza - Alžirac pokazao klasu na startu avanture na Bliskom istoku

Majstorija bivšeg igrača Cityja

Šehić pogledom ispratio "bombu" Mahreza - Alžirac pokazao klasu na startu avanture na Bliskom istoku

Edmir Škorić

I dok se širom Evrope igraju utakmice kvalifikacija za evropska takmičenja, dosta ljubitelja nogometa s pažnjom prati mečeve 2. kola prvenstva Saudijske Arabije.

U toku je duel Al Khaleeja i Al Ahlija, a favorizovani gost vodi sa 2:0 na poluvremenu i to zahvaljujući pridošlicama iz Evrope.

Prvo je sjajan gol postigao bivši igrač Rome Ibanez u devetoj minuti, a spektakl u završnici prvog dijela, kada je Riyad Mahrez također postigao prvijenac za novi klub i to kakav... Bh. golman Ibrahim Šehić bio je potpuno nemoćan.

Mahrez je jedna u nizu zvijezdi koje su ovog ljeta stigle u Saudijsku Arabiju, a za ekipu Al Ahlija osim njega igraju i bivši igrač Newcastlea Saint-Maximan, donedavni veznjak Barcelone Franck Kessie, spomenuti Ibanez, na beku je Alioski koji je stigao iz Leedsa, a na golu bivši golman Chelseaja Edouard Mendy.

Al Ahli će biti jedan od favorita za titulu uz Al Ittihad, Al Hilal i Al Nassr Cristiana Ronalda. Ova četvorka dovela je vrhunske nogometaše iz Evrope i već sada se njihovi dolasci uveliko osjete.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1692247463313170495[/twitter]

Guardiola svim evropskim klubovima šalje upozorenje: "Morate biti svjesni šta se događa"

Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez (32) potpisao je za Al Ahli u Saudijskoj Arabiji, čime je nastavljena nevjerovatna dominacija kluba sa Bliskog istoka, koji dovode najveće nogometne zvijezde iz Evrope.

Prije subotnje prijateljske utakmice Manchester Cityja i Atletico Madrida u Seulu, Pep Guardiola je održao press konferenciju, a glavna tema bili su transferi.

"Prijelazni rok je otvoren do kraja avgusta. Ne tražimo trenutno zamjenu za Mahreza, ali vidjet ćemo šta će se događati. Neke stvari će se dogoditi", rekao je Guardiola.

Komentarisao je potom odlazak Mahreza za 30 miliona eura. Prethodno ga je City platio Leicesteru 68 miliona eura 2018. godine.

Oglasi

"Definitivno smo mislili da on ostane ovdje. Uživao sam s njim kao trenerom. Imali smo poseban odnos. On je jedan od igrača u kojem sam najviše uživao u karijeri. Ima nevjerovatne sposobnosti. Važna figura u uspjehu koji smo postigli u posljednjih pet godina. On je tip koji mora igrati svaki dan da bi bio sretan. Shvaćam potpuno. Znam koliko mu je bilo teško ne igrati u finalu FA kupa i finalu Lige prvaka", poručio je Pep pa je nastavio:

„Saudijska Arabija je promijenila tržište. Prije nekoliko mjeseci, kada je Cristiano Ronaldo jedini otišao, niko nije mislio da će toliko vrhunskih igrača igrati u saudijskoj ligi. U budućnosti će ih biti više i zato klubovi moraju biti svjesni šta se događa. Mahrez je dobio nevjerovatnu ponudu i zato nismo mogli reći: 'Nemoj to učiniti'.”

Mahrez je sa Cityjem protekle sezone osvojio skoro sve što je mogao, a šlag na tortu bio je trofej Lige prvaka koji se na Etihadu toliko dugo čekao.

Alžirac je nakon sjajne sezone odlučio da je vrijeme za nove izazove i prvobitno se povezivao s odlaskom u PSG, no kada je na njegova vrata pokucao saudijski Al Ahli više nije bilo dileme gdje Mahrez ide.

Mahrez je uspješno prošao ljekarske preglede, te je s Al Ahlijem potpisao ugovor do ljeta 2027. godine.

Top Komentari

Hele
Seha svaku loptu isprati pogledom :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi