Kada je završen meč Superkupa UEFA-e, još jedan transfer je riješen  iz Evrope za Saudijsku Arabiju

Da li se sada otvaraju vrata Livakoviću?

Kada je završen meč Superkupa UEFA-e, još jedan transfer je riješen iz Evrope za Saudijsku Arabiju

Samir Mlaćo

Sevilla je sinoć nakon jedanaesteraca poražena od Manchester Cityja, a odmah je napravila i transfer.

Fabrizio Romano tvrdi da je iskusni čuvar mreže Yassine Bounoua noovi član Al Hillala iz Saudijske Arabije

On će biti novi saigrač Brazilac Neymara koji je također potpisao za ovaj klub i sigurno da imaju itekako visoke ambicije.

Popularni Bono je u Sevillu stigao iz Girone 2019. godine, a nastupao je i za Atletico Madrid, Zaragozu, Wydad....

Branio je u jučerašnjem Superkupu, te na otvaranju prvenstva u LaLigi, no odlučio se za novi izazov.

Oglasi

Odlazak Bona u Saudijsku Arabiju je još jedan primjer da evropski klubovi jednostavno nisu u stanju da pariraju Saudijcima koji nevjerovatnim ponudama praktično dobiju ono što i požele.

Sevilla će na ime obeštećenja dobiti 19 miliona eura uz bonuse.

Njegova zamjena će prema svemu sudeći biti sadašnji čuvar mreže Dinama Dominik Livaković.

Livakoviću su sada sva vrata otvorena i transfer bi uskoro mogao biti kompletiran, iako se on povezuje i sa turskim Fenerbahceom.

Al Ahli ima visoke ambicije, a pravo bogatstvo dali su za dovođenje Neymara

Oglasi

Sada će Brazilac dijeliti svlačionicu sa drugim istaknutim bivšim evropskim zvijezdama poput Rubena Nevesa, Milinković-Savića ili Kalidoua Koulibalyja, kao i sa sunarodnjakom Malcolmom.

Njegov status velike zvijezde donijet će mu drugu najveću platu u prvenstvu (100 miliona eura), iza Cristiana Ronalda, ali i nevjerovatan luksuz. Prema The Sunu Brazilac je u ugovor uspio uključiti i više nego luksuznu klazulue.

Ni tri, ni deset već 25. Neymar je tražio kuću od 25 soba kako bi potpisao za saudijski Al Hilal i na taj način mogao primati prijatelje i porodicu.

Tražio je i da ima bazen od najmanje 40x10 metara i tri saune. Zatražio je pet radnika na puno radno vrijeme za svoju kuću, kuhinjsku pomoćnicu za svog osobnog kuhara i dvije čistačice.

ako je Neymar uspio natjerati Al Hilal da pokrije sav ovaj niz usluga, igrač ima plan napustiti Saudijsku Arabiju u relativno kratkom vremenu. "Desetka" brazilske reprezentacije smatra da je to najbolji izlaz iz PSG-a i da se već na ljeto može vratiti u neki drugi evropski klub.

L'Equipe je objavio da Neymar želi provesti jednu ili dvije sezone u azijskom nogometu prije nego što se vrati u neki klub sa Starog kontinenta kako bi se mogao vratiti na pravi nivo igre prije Svjetskog prvenstva 2026. s Brazilom, koje bi mu trebala biti posljednja prilika da svojoj zemlji donese dugo očekivanu šestu zvjezdicu osvajača Mundijala.

Top Komentari

user1676286668
Opet livakovic pa dokle više...ja da sam na njegovom mjestu i da me niko neće da me novine prodaju ja bi se oprostio od fudbala....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi