Yaya Toure će naredne sezone igrati za sedmičnu platu od jedne funte!
Spreman je na sve samo da bi dokazao Pepu Guardiolu koliko je pogriješio što ga je otjerao iz Manchester Cityja

U inat Pepu Guardioli

Yaya Toure će naredne sezone igrati za sedmičnu platu od jedne funte!

Endin Čaušević

Iskusni vezni fudbaler Yaya Toure na kraju ovog mjeseca će i zvanično napustiti Manchester City jer mu ističe ugovor s ovim klubom.

Toure se nije baš naigrao u posljednje dvije godine otkako je Pep Guardiola izabran za novog trenera. Poznato je da je Toure zbog španskog stručnjaka prije osam godina napustio Barcelonu, a istu sudbinu doživio je i ovog ljeta jer mu City nije ponudio novi ugovor.

Iskusni veznjak je šokirao javnost izjavom za francuske medije o Guardioli kojeg je optužio da ne voli tamnopute fudbalere i da to vješto krije. Napad na Guardiolu se nije zaustavio jer se danas oglasio i menadžer Tourea, Dimitry Seluk, koji je također prozvao španskog stručnjaka.

"Yaya poznaje Guardiolu kao niko. Radio je s njim u Barceloni i Manchester Cityju i vidio je da Pep uopšte nema ljudskih kvaliteta. Koliko je prljav vidjelo se kad je dolazio u City jer je objavio da je novi trener iako je Manuel Pellegrini imao ugovor i nije znao šta mu se radi iza leđa", rekao je Seluk, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ima mnogo ponuda iz različitih zemalja gdje su spremni da mu daju veliki novac, ali on želi narednu sezonu posvetiti Guardioli i dokazati koliko vrijedi. Pun je energije i ostaje u Engleskoj. Čak je spreman da ponudi klubovima da mu daju sedmičnu platu od jedne funte i ako ostvari uspjeh s tim klubom samo u tom slučaju će tražiti neki bonus. On je pobjednik i dokazat će Guardioli to još jednom".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi