Yaya Toure: Održao sam riječ, a mogao sam da biram

Vratio se u Olympiakos

Yaya Toure: Održao sam riječ, a mogao sam da biram

E. Škorić

Yaya Toure je na oduševljenje brojnih navijača Olympiakosa stigao u redove grčkog velikana.

Imao je veliki doček u Pireju od strane fanatičnih navijača Olympiakosa, a nekadašnji igrač Manchester Cityja kaže kako je odbio mnoge jer je dao riječ.

"Kada sam 2006. godine odlazio iz kluba, rekao sam da ću se vratiti i drago mi je što sam održao riječ. Odluku o povratku donio sam na osnovu posebnog odnosa koji imam sa ovim nevjerovatnim klubom. Čast je vratiti se", izjavio je Toure.

On će biti plaćen 2.5 miliona eura za jednu sezonu, a prethodno je već igrao za Olympiakos prije 12 godina. Kasnije je imao uspjeha u Barceloni i Manchester Cityju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi