Yaya Toure predstavljen u Olympiakosu, navijači ga dočekali kao kralja

Legendarni veznjak se vratio u Pirej

Yaya Toure predstavljen u Olympiakosu, navijači ga dočekali kao kralja

Sada već legendarni afrički vezni fudbaler Yaya Toure od danas je i zvanično član grčkog Olympiakosa.

Nakon isteka ugovora sa Manchester Cityjem, za koji je nastupao punih osam godina, Toure (35) se odlučio na povratak u Olympiakos za koji je igrao u poeriodu od jula 2005. do augusta 2006. godine.

Iako ga je tražio veliki broj klubova kako iz Engleske, tako i iz još nekoliko zemalja, Yaya Toure je odlučio održati svoju riječ koju je dao kada je svojevremeno odlazio iz Pireja u Monaco.

"Kada sam 2006. godine odlučio da odem, rekao sam da ću se jednog dana vratiti. Sada je došao taj dan i ja sam izuzetno sretan zbog toga", rekao je Yaya Toure na predstavljanju u novom klubu.

Toureov dolazak u Olympiakos izazvao je euforiju navijača grčkog velikana, koji su svoje najveće pojačanje dočekali doslovno kao kralja - u velikom broju i uz baklje.

Top Komentari

muha
Africki vezni fudbaler? Samo napisi odakle je. Isto ko da kazes da je Pjanic evropski vezni fudbaler.
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi