Yaya Toure je pred potpisom, ali za koga?
Nakon osam godina fudbaler iz Obale Slonovače je okončao saradnju sa Manchester Cityjem (Foto: EPA)

Prošao ljekarske preglede u Londonu

Yaya Toure je pred potpisom, ali za koga?

M. Šljivak

Iskusni veznjak Yaya Toure našao je novi klub.

Ovaj 35-godišnji fudbaler je na kraju prošle sezone nakon osam godina u klubu napustio Manchester City i do jučer je trajao njegov izbor novog kluba.

Na kraju je i dogovorio saradnju sa jednim londonskim klubom, ali još uvijek nije poznato kojim. Njegov agent Dimitry Seluk je na Twitteru objavio kako je Toure prošao ljekarske preglede, no ime kluba je tajna.

"Yaya Toure je prošao ljekarske preglede u Londonu. Blizu je potpisa ugovora. Nije West Ham 100 posto", napisao je Seluk.

The Times tvrdi kako je njegov novi tim Crystal Palace, ali i to je Seluk porekao. Ipak, sve bi trebalo biti poznato već danas kada se očekuje službena potvrda potpisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Toure je prije Cityja igrao još za Barcelonu, Monaco, Olympiacos, Metalurg iz Donjecka i Bevern, a među Građanima je bio jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi