Yaya Toure otkriva kakav je Messi kao saigrač: Drugačiji, poseban...
Yaya Toure je imao velikog uspjeha gdje god da je igrao. Ipak, Barca će mu ostati posebno upamćena jer je osvojio Ligu prvaka (Foto: EPA)

Pohvale od bivšeg saigrača

Yaya Toure otkriva kakav je Messi kao saigrač: Drugačiji, poseban...

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Barcelone i Manchester Cityja Yaya Toure javno je otkrio kakav je Lionel Messi kao saigrač.

Toure je pored Messija u Barceloni igrao tri godine. Bilo je to u periodu od 2007. do 2010. godine, a fudbaler iz Obale Slonovače je za argentinskog velemajstora imao samo riječi hvale.

Javno je u programu tokom meča Uniteda i Barcelone komentarisao zvijezdu Barcelone.

"Drugačiji je od drugih, poseban. Saigrač je kojeg svi žele pored sebe i nevjerovatno je zabavno igrati sa njim u ekipi", rekao je Toure, te je dodao:

"Kada god dobije loptu uvijek su trojica ili četvorica fudbalera oko njega. Ipak, i u tom slučaju mu je veoma teško oduzeti loptu. Messi je na drugom nivou i uvijek je iznad svih ostalih", dodao je Toure.

Toure je danas još uvijek bez kluba nakon što je napustio grčki Olympiacos, ali se očekuje da će nastaviti karijeru već od naredne sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je za Barcelonu odigrao ukupno 118 utakmica i postigao je šest golova, a osvojio je trofej koji nije uspio sa Cityjem, Ligu prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi