Veliki Yaya Toure se vraća fudbalu, ali u drugoj ulozi
Foto: EPA

Veliki Yaya Toure se vraća fudbalu, ali u drugoj ulozi

S. Grebović

Legendarni fudbaler iz Obale Slonovače vraća se najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, ali ovog puta u ulozi trenera.

Malo koji igrač se može pohvaliti karijerom kakvu je imao Yaya Toure. 

Ovaj sjajni veznjak je ostavio neizbrisiv trag u Barceloni i Manchester Cityju sa kojima je osvoji pregršt trofeja, tačnije njih 14.

Igračku karijeru je okončao početkom prošle godine, ali on očigledno bez fudbala ne može. Brže bolje se posvetio trenerskom poslu, a stigla je vijest da je pronašao i svoj prvi angažman u ovim vodama. Naime, on će biti pomoćnik u ukrajinskom Olimpiku iz Donjecka, koji u tamošnjoj ligi zauzima sedmu poziciju na tabeli nakon polusezone.

Ljetos je pokušao da angažman pronađe u jednom engleskom četveroligašu, ali do dogovora na kraju nije došlo. Zato će mu posao u Ukrajini biti svojevrstan izazov kao treneru, ovom slučaju pomoćniku.

Već u subotu će sa svojim novim timom imati priliku da sruši trenutnog lidera prvenstva, ekipu Dynama iz Kijeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi