Yaya Toure uhvaćen na aerodromu, poznato ime novog kluba

Na penziju će ipak da sačeka

Yaya Toure uhvaćen na aerodromu, poznato ime novog kluba

S. Grebović

Iako se u medijima posljednjih dana špekulisalo kako bi iskusni vezista mogao okončati karijeru, to se ipak neće desiti.

Nakon što je napustio Manchester City nakon osam trofejnih sezona, Toure se vratio u bivši klub Olympiakos u septembru protekle godine, ali je njegov ugovor prekinut nakon samo tri mjeseca.

Zaista je teško prebrojati sve trofeje koje je osvojio ovaj sjajni vezista. Sa Cityjem se okitio sa tri naslova Premier lige, dva Liga Kupa te jednim FA Kupom.

Dres Barcelone je nosio u periodu od 2007. do 2010. godine i za taj period sa Katalonskim gigantom osvojio dva ligaška naslova, Kup kralja, Superkup Španije, Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Proteklih dana u medijima se pojavila informacija da je 36-vezista iz Obale Slonovače odlučio 'okačiti kopačke o klin', ali to se neće desiti sudeći po fotografiji nastaloj na jednom kineskom aerodromu.

Kao metak se pročula informacija da je Yaya Toure u Kinu došao kako bi potpisao ugovor sa tamošnjim drugoligaše, ekipom Qingdao Huanghai. Klub je to koji je u procesu preuzimanja od strane Qingdao luke i sportskih vlasti u ovom gradu, koje gaje ka najvišim ambicijama.

Engleski mediji su 'iskopali' jednu njegovu izjavu od prije par godina kada je svojevremeno odbio veliki novac da se preseli baš u Kinu, rekavši je da ne razumije igrače koji donese odluku da napuste evropski fudbal i presele se u najmnogoljudniju zemlju svijeta zbog novca.

Izgleda da je promijenio mišljenje...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi