Yaya Toure objavio kraj karijere: S Barcom i Cityjem osvojio mnoge trofeje

Spreman da uplovi u trenerske vode

Yaya Toure objavio kraj karijere: S Barcom i Cityjem osvojio mnoge trofeje

E. Škorić

Bivši veznjak Barcelone i Manchester Cityja Yaya Toure povukao se iz nogometa.

Ovu vijest jutros je potvrdio kontroverzni igračev agent Dimitri Seluk, koji je napisao da je igračka karijera za Yayu gotova, te da će on sada krenuti u trenerske vode.

Nakon što je napustio Manchester City nakon osam trofejnih sezona, Toure se vratio u bivši klub Olympiakos u septembru protekle godine, ali je njegov ugovor prekinut nakon samo tri mjeseca.

Toure je osvojio brojne trofeje u karijeri, uključujući i Ligu prvaka i tri naslova Premier lige Engleske.

Touré je također osvojio Afrički kup nacija s Obalom Slonovače, a za najboljeg afričkog igrača izabran je 2011., 2012., 2013. i 2014. godine. Igrao je u Olympiakosu, Metalurg Donjecku, Monacu, Barceloni, no ipak najviše je uradio kao igrač Manchester Cityja.

Osvojio je tri Premier lige, dva liga kupa, FA kup... 

Toure je s Barcom osvojio dva ligaška naslova, Kup kralja, Superkup Španije, Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.  Imao je i tu čast da dijeli svlačionicu s Lionelom Messijem, ali i sa bh. reprezentativcem Edinom Džekom na Etihadu.

U svakom slučaju karijera za veliko poštovanje, bez obzira što je možda često bio u sjeni velikih zvijezda s kojima je dijelio svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi