Postigao sjajan gol, skinuo dres, pa shvatio da već ima žuti karton: Samo je krenuo ka izlazu
Foto - Screenshot

Yeferson Soteldo dobio bizaran crveni karton

Postigao sjajan gol, skinuo dres, pa shvatio da već ima žuti karton: Samo je krenuo ka izlazu

Midhat Šljivak

Vezni fudbaler meksičkog Tigresa Yeferson Soteldo (24) dobio je komičan crveni karton na meču protiv Queretara jer je zaboravio da već ima jedan žuti i skinuo je dres nakon pogotka kojeg je postigao.

Tigres je pogotkom Yefersona Sotelda uspio savladati Queretaro s 1:0. Imali su gosti igrača manje u 36. minuti nakon što je isključen Ayala, ali je Soteldo u 75. minuti postigao spektakularan gol za vodstvo svog tima.

Međutim, zaboravio je ovaj 24-godišnji fudbaler da je samo 13 minuta ranije dobio žuti karton. Skinuo je dres kako bi proslavio ovaj fenomenalan gol, ali zatim je shvatio da je već upisan kod sudije.

Njegova reakcija bila je urnebesna. Saigrači su ga pokušali spasiti i okružili su ga kako bi obukao dres, no sudija je to sve već vidio, pa je Soteldo sam krenuo ka izlazu.

Yeferson Soteldo nedavno je stigao u Tigres iz Toronta. Ovo mu je bio deveti nastup u meksičkom prvenstvu i prvi gol. Ranije je upisao dvije asistencije.

Fudbaler iz Venecuele ranije je još nastupao za brazilski Santos, čileanske ekipe Universidad de Chile i Huachipato, te venecuelansku Zamoru.

Standardan je član reprezentacije Venecuele za koju je nastupio 27 puta uz dva postignuta gola.

Top Komentari

Goran86
Sutaci balona dokazano glupi ljudi.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi