Yilmaz: Bio bih drzak kada bih se poredio s Ronaldom

"On je velika zvijezda"

Yilmaz: Bio bih drzak kada bih se poredio s Ronaldom

Edmir Škorić

Ponajbolji napadač Evrope u ovom trenutku, Burak Yilmaz, odbija usporedbe s Cristianom Ronaldom.

Yilmazov Galatasaray u srijedu u Madridu igra protiv Reala prvi susret četvrtfinala Lige prvaka. Po mnogima će to biti okršaj Yilmaza na jednoj, odnosno Ronalda na drugoj strani.

 

""Puno ljudi me poredi s Ronaldom. Međutim, ni moji igrači ni ja nismo za takve usporedbe", rekao je skromni turski reprezentativac, dodavši:

 

"Ronaldo je velika zvijezda. Bio bih drzak da se poredim s njim. On je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ponosan sam da se mogu natjecati s njim. Uzbuđen sam što 'ću ukrstiti koplja' s njim".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Dvadesetsedmogodišnji Yilmaz je postigao četiri gola u posljednje dvije utakmice Galate, a bio je i strijelac prošle sedmice u remiju Turske i Mađarske (1:1) u kvalifikacijskom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.