Yordan Letchkov osuđen na dvije godine zatvorske kazne

Bugarin osuđen zbog utaje poreza

Yordan Letchkov osuđen na dvije godine zatvorske kazne

Yordan Letchkov legenda bugarskog fudbala osuđen je na dvije godine zatvora zbog utaje poreza u rodnom gradu Slivenu. 

Letchkov je punim sjajem zasijao u Sjedninjenim Američkim Državama na svjetskom prvenstvu 1994. godine. Letchkov je sjajnim udarcem glavom odveo Bugare u polufinale. David je još jednom pobijedio Golijata, Nijemci su se morali vratiti kući. 

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Proteklu deceniju Letchkov se bavio politikom. Dva mandata je proveo kao gradonačelnik Slivena. Međutim sada se velika zvijezda bugarskog fudbala suočava sa zatvorskom kaznom. Letchkov je osuđen na dvije godine zatvora zbog utaje poreza, a vidjet ćemo da li će Letchkov zaista iza rešetki, ili će uspjeti ibjeći zatvorsku kaznu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti