Francuzi uhapsili alžirskog fudbalera zbog podrške Palestini
Foto - EPA

Atal iza rešetaka

Francuzi uhapsili alžirskog fudbalera zbog podrške Palestini

Midhat Šljivak

Alžirski fudbaler Youcef Atal (27) uhapšen je u Nici zbog komentara o Izraelu. On je završio iza rešetaka zbog 'podržavanja terorizma'.

Defanzivac Nice i reprezentacije Alžira Youcef Atal uhapšen je jutros zbog komentara o Izraelu na društvenim mrežama. On je optužen za podržavanje terorizma.

27-godišnjak je na društvenim mrežama podržao Palestinu i od Boga je zatražio najtežu kaznu za Izrael. To se francuskim vlastima nije dopalo i Alžirac je uhapšen.

Optužen je za podržavanje terorizma. Njega će policija ispitati tokom dana, a zatim će donijeti odluku o eventualnom zadržavanju ili puštanju na slobodu.

Atal je zbog svojih stavova već suspendovan na sedam utakmica od strane Nice, a nakon hapšenja stigla je suspenzija na neodređeno.

Oglasi

Youcefa Atala nakon svega vjerovatno čeka otkaz u francuskom klubu. Njegovi stavovi nisu prihvatljivi u Francuskoj, kao ni stavovi mnogih drugih fudbalera koji su se oglasili u ovom slučaju.

Alžirac je stanovnik Nice od 2018. godine. Standardan je član prvog tima za kojeg je nastupio 117 puta i postigao je 12 golova.

Karim Benzema na žestokom udaru

Na žestokom udaru francuskih političara zbog 'podrške terorizmu' je i legendarni napadač Karim Benzema.

Fudbaler Al-Ittihada je jedan od mnogih koji su javno podržali Palestinu u ratu s Izraelom, a takav stav se ne sviđa francuskim političarima.

Zbog svojih stavova Benzema je označen kao terorista. Optužen je da pomaže ekstremnim grupama i išlo se tako daleko da su određeni političari tražili da mu se oduzme francusko državljanstvo i Zlatna lopta koju je osvojio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Benzema je uzvratio na brojne optužbe. Odlučio je tužiti sve one koji ga spominju u negativnom kontekstu i počeo je borbu za pravdu.

Ona će biti veoma teško dostižna. Nikog osim advokata i fanova nema na svojoj strani, a Francuzi su očigledno jasni u stavu da nekog moraju proglasiti neprijateljem.

Top Komentari

Hanibal
Dokle je stigla lazna zapadna demokracija. Podrzavaju teroristicku drzavu u vrsenju genocida nad palestinskim narodom. A ako neko osudi nevidene izraelske zlocine on se proglasava teroristom, gubi posao i jos mora u zatvor. Istina ipak na kraju pobjeduje. Isti ti Francuzi podrzali su Hitlera i 1939 i okupaciju sudetske oblasti u Ceskoj. Bilo bi najpostenije da je zapadna Evropa poslije Drugog svjetskog rata dala dio svoga tla za novu jevrejsku drzavu, a ne okupirati Palestinu a nnjihov narod stjerati u konc logore a potom ih nemilosrdno ubijati.
2 0
gojazni_shljivack
J*bem ti mrtve debilu Sljivace, gojazni majmune. Napusi se dobrog kurca, kretenu teroristicki.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi