Karimu Benzemi je dosta svega: Riječima o bombardovanju Gaze na noge digao sve fanove!

Oglasio se čuveni Francuz

Karimu Benzemi je dosta svega: Riječima o bombardovanju Gaze na noge digao sve fanove!

Admin Čaušević

Karim Benzema, vrlo vjerovatno najutjecajniji muslimanski fudbaler, je podigao glas zbog dešavanja u Gazi, odnosno bombardovanja tog dijela Palestina od strane izraelskih oružanih snaga. 

Sukobi izazvani napadom Hamasa na Izraela ulaze u svoju drugu sedmicu i još uvijek ime se ne nazire kraj. Umoran zbog svega šta se dešava odlučio je reagovati i Benzema.

Osvajač Zlatne lopte se oglasio na društvenoj mreži X uz poruku da šalje molitve za stanovnike Gaze za koje je kazao da su žrtve neopravdavnog bombardovanja.

"Naše molitve su sa stanovnicima Gaze koje su još jednom žrtve nepravednog bombardovanja koje ne štedi ni žene ni djecu", napisao je fudbaler Al Ittihada.

Do sada je nekoliko muslimana fudbalera javno izrazilo podršku Palestincima, ali Benzema je sigurno nautjecajnijih među njima.

Oglasi

Ovakva Benzemina objava će sigurno izazvati dosta revolta među Izraelcima koji su fanovi jednog od najboljih fudbalera današnjice te će ga žestoko kritikovati.

S obzirom da je Benzema među desetak najpoznatijih fudbalera na svijetu njegova podrška Palestinicima i poziv na prekid bombardovanja će sigurno izazvati ogroman odjek.

Posljednjih dana Francuz je davao izjave kako je u Saudijskoj Arabiji koja je inače muslimanska zemlja konačno pronašao svoj mir pa njegov podrška braći muslimanima u Palestini i nije iznenađenje.

Mouctar Diakhaby (Valencia), Hakim Ziyech (Galatasaray), Mohamed Elneny (Arsenal), Ahmed Abdel Kader (Al Ahly), Musa Al-Taamari (Montpellier), Zakaria Aboukhlal (Toulouse), Aliou Dieng (Al Ahly) i Nassir Mazraoui (Bayern) su samo neki od igrača koji su podržali Palestinu.

Prema izvještajima UN-a do sada je više od milion stanovnika Gaze napustilo svoje domove u prvih sedam dana bombardovanja od strane Izrela.

Palestinsko ministarstvo zdravlja je izvjestilo daj e do sada ubijeno najmanje 2670 Palestinaca na području Gaze od 7. oktobra, dok ih je povrijeđeno više od 9.600.

Top Komentari

user1676232465
Aferim !!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi