Francuska političarka traži oduzimanje Zlatne lopte i državljanstva Karimu Benzemi
Foto - Gwendoline LeGoff

Zbog "povezanosti s teroristima"

Francuska političarka traži oduzimanje Zlatne lopte i državljanstva Karimu Benzemi

Midhat Šljivak

Francuska političarka Valerie Boyer zatražila je da legendarnom napadaču Karimu Benzemu bude oduzeto francusko državljanstvo i Zlatna lopta koju je osvojio prošle godine. Ona tvrdi da takav čovjek koji je povezan s teroristima ne smije imati pasoš Francuske.

Karim Benzema se zbog podrške narodu Palestine našao na velikom udaru u Francuskoj. Političarka Valerie Boyer javno je zatražila da se legendarnom napadaču oduzme francusko državljanstvo i Zlatna lopta.

Ona je pozvala na hitnu reakciju države Francuske i da slavni napadač već od danas ne bude dio demokratske zajednice.

"Karim Benzema je javno podržao Palestinu, a ministar Gerald Darmanin je potvrdio da je povezan s organizacijom 'muslimanska braća'. Podsjetimo, ta organizacija je političko-religijski pokret koji ima misiju da uvede islamske zakone širom svijeta. To je pokret koji želi da se riješi demokratije širom svijeta".

"Ako su riječi ministra zaista tačne, sankcije protiv Karima Benzeme jednostavno moraju biti pokrenute. Prvo bi mu se trebala oduzeti Zlatna lopta, a zatim i oduzeti državljanstvo."

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/valerieboyer13/status/1714582261163606501[/twitter]

"Ne možemo prihvatiti da čovjek s dvostrukim državljanstvom, a koji je svjetski poznat, obezvrjeđuje, pa čak i izdaje našu državu", poručila je Boyer.

Muslimanska braća je organizacija koju mnogi smatraju terorističkom, pa čak i Saudijska Arabija gdje trenutno Benzema nastupa za Al-Ittihad.

Interesantno je svakako da i ona vodi porijeklo iz Sjeverne Afrike. Njeni roditelji su rođeni u Alžiru i Tunisu tokom francuske okupacije ovih dijelova svijeta.

Kao političarka pažnju je privuka 2008. godine bizarnim prijedlogom zakona po kojem bi se ekstremna dijeta smatrala zločinom. Prijedlog je bio da se osoba kazni s dvije godine zatvora i 30.000 eura.

Imala je ona još nekoliko kontroverznih prijedloga, ali oni nikada nisu prolazili i odbijani su od strane parlamenta.

Ipak, ovaj prijedlog će je sigurno podići u javnosti, posebno sportskoj, te će rijetki imati prijatne riječi prema njoj.

Top Komentari

Mozes popusti racku Benzemi, treba ovu politicarku odvesti u Gazu pa neka vidi muke i patnje toga naroda. Bem vam mater kolonijalisticku i imperijalisticku, imate najveci trezor zlata u bankama a da Francuska nema nijedan rudnik zlata, ali zato dobro eksploatisu africku drzavu Mali.
4 0
Patriotbosna
Allahu Akbar volim Islam i volim Bosnu I Hercegovinu. A ovi kolonisti doci ce vama vrijeme Allah sve vidi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi