Youri Tielemans u Leicesteru
Foto: Twitter/Leicester

Adrien Silva pojačava Monaco

Youri Tielemans u Leicesteru · Zvanično

Nešto ranije se na društveni mrežama pojavila fotografija Monacovog Yourija Tielemansa u opremi Leicestera, pa se samo čekala zvanična potvrda njegovog transfera.

Leicester je sada potvrdio angažovanje talentovanog 21-godišnjeg veznjaka, a iako se špekulisalo da bi Tielemans mogao stići u permanentnom transferu vrijednom oko 23 miliona eura, to se nije desilo.

Naime, ovaj belgijski reprezentativac je u Leciester stigao na posudbu iz Monaca do kraja sezone, dok je u suprotnom smjeru otišao Adrien Silva.

Trenutno nije poznato da li je su u dogovor dva kluba uključene opcije o otkupu ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Youri Tielemans je kao nova velika nada belgijskog fudbala na ljeto 2017. godine stigao u Monaco iz Anderlechta. Kneževi su tada za usluge ovog talantovanog veznjaka isplatili više od 26 miliona eura, a godinu i po kasnije došlo je vrijeme da se Tielemans oproba i u Premier ligi.

Tielemans je ove sezone odigrao 20 utakmica za Monaco u Ligue 1, postigao je pet golova i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti