Liverpoolu samo bod protiv Leicestera, Tottenham preokretom do pobjede

Premier liga, 24. kolo

Liverpoolu samo bod protiv Leicestera, Tottenham preokretom do pobjede

Nakon sinoćnjeg kiksa Manchester Cityja, Liverpool je imao šansu otići na +7 ispred Građana. Ipak, večeras je na Anfieldu remizirao sa Leicesterom, rezultatom 1:1, pa se nakon 24 kola PL nalazi na prvom mjestu sa pet bodova više u odnosu na City.

Poveo je Liverpool već u trećoj minuti susreta nakon preciznog šuta Manea, ali u nastavku Redsi ipak nisu pružili jednu od svojih bolji ovosezonskih partija.

Leicester je mogao do poravnanja u 25. minuti. Poigravao se Alisson, izgubio loptu i dao šansu Leicesteru da postigne gol, ipak Maddison je katastrofalno šutirao glavom, pa je ostalo 1:0 za Redse.

Ipak, Leciester u finišu prvog dijela stiže do poravnanja. Chilwell je ubacio, a Maguire pogodio za 1:1 u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, a Leicester je zaigrao puno bolje u drugom dijelu.

Iamo je Leicester dosta opasnih napada u drugom dijelu, a u 52. minuti je Alisson sa linije spasio autogol Firmina.

Liverpool je prvu bolju šansu u nastavku imao tek u 75. minuti kada je Firmino šutirao, a Schmeichel dobro intervenisao.

U finišu susreta je viđeno nekoliko opasnih situacija pred golom Leicestera, ali je susret na kraju završen rezultatom 1:1.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Tottenham je na svom terenu uspio savladati Watford nakon preokreta, rezultatom 2:1.

Watford je poveo u 38. minuti preko Cathcarta, da bi Pijetlovi u finišu utakmice stigli do preokreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Son je u 80. minuti poravnao na 1:1, dok je pobjedu Tottenhamu donio Llorente u 87. minuti utakmice.

Tottenham nakon ove pobjede ima 54 boda na trećem mjestu Premiershipa, dok je Watford deveti sa 33 boda na svom kontu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

dadopd
Cist penal nije svirao za Redse koliko se City favorizuje.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi