Ne, nisu svi Nijemci gospoda: Borussijino čudo im razbilo ekipu, oni uzvratili nehumanim povicima
Foto - EPA

Moukoko ponovo zabio tri gola

Ne, nisu svi Nijemci gospoda: Borussijino čudo im razbilo ekipu, oni uzvratili nehumanim povicima

M. Šljivak

Mlada zvijezda Borussije iz Dortmunda Youssoufa Moukoko (15) postigao je danas hat-trick u utakmici juniorske Bundeslige protiv Schalkea u pobjedi od 3:2.

Iako je mlađi gotovo četiri godine od ostalih igrača, Moukoko dominira ligom, pa je u tri utakmice već zabio tri hat-tricka.

Međutim, ono što se desilo na utakmici protiv Schalkea sve je ono protiv čega se svi u svijetu godinama bore. Mladi Kamerunac je brutalno izvrijeđan od malobrojne publike.

"Je*i se crnčugo", "Polomit ću ti sve kosti", "Ubij se odmah", samo su neki od povuka koji su se čuli od strane publke u Gelsenkirchenu.

Moukoko se odmah oglasio nakon utakmice:

"Ponosan sam što sam rođen sa ovom bojom kože i uvijek ću biti", poručio je talentovani napadač.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke se potom oglasio na društvenim mrežama i izvinili su se zbog ponašanja publike, ali sigurno da će im uslijediti kazna.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ovo je nasljednik messija i Ronalda, bolji je i od mbappea, haalanda ili Hudson odoia, cim napuni 16 godina tj u novembru dobit ce priliku i u prvom timu i onda kreće Show !
9 3
ek76
Nazivaju ga crncugom a i u Schalkama veliki broj crnaca, cak je danas usao i sidi sane brat leroy sanea iz bayerna sa klupe zadnji 15 minuta koji igra za Schalke U19. Zalosno od strane navijaca Schalke...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi