Roditelji zvijezde milionera (18) su od danas izbjeglice: S koferima u ruci traže spase od kiše...

Neslavan kraj sage

Roditelji zvijezde milionera (18) su od danas izbjeglice: S koferima u ruci traže spase od kiše...

Admin Čaušević

Roditelji Youssoufe Moukoka, bisera Borussije Dortmund, od danas teturaju ulicama Hamburga tražeći spas od kiše i privremeni smještaj.

Poznati njemački list Bild je objavio da će roditelji igrača koji godišnje zarađaje šest miliona imati status izbjeglica nakon tužnog kraja porodične svađe okončane noćnom morom.

Za ovakav ishod opet je kriv novac, razlog brojnih svađa između Youssoufe i njegovog oca zbog kojih je fudbaler na kraju prekinuo kontakt s porodicom i prestao ih financijski uzdržavati.

Sada su Marie i Joseph Moukoko izgubili dom i morat će se suočiti s novim, ujedno i teškim poglavljem života u prihvatnom centru za izbjeglice južno od Hamburga.

Sve je počelo prije igračevog 18. rođendana prošle godine. Youssoufa i njegov otac nisu prestajali raspravljati o ekonomskom aspektu, Youssoufi je sve dosadilo i razbio je špil na način da je čekao da postane punoljetan kako ne bi ovisio o roditeljima kada je trebalo potpisati novi ugovor s Borussijom.

Oglasi

Bila je to kap koja je prelila čašu budući da je nakon talentovani napadač prestao davati novac svojim roditeljima koji, samim time, nisu mogli plaćati vilu od 350 kvadrata što je do tada radio Moukoko.

Posljedice su bile porazne. Roditelji su nabili dug od pola miliona eura, imovina je stavljena na prisilnu dražbu, a roditelji su otišli u prihvatni centar za izbjeglice.

Dok je Youssoufa odlučio da šuti i foukusira se na fudbal njegova majka se dostojanstveno suočava s surovom stvarnošću.

"Vijeće je našlo dobar smještaj za nas, to je jako dobro. A ja također radim", kazala je Marie, koja je na pitanje o slavnom sinu odgovorila sljedeće: "Nemam samo jednog sina, imam ih šest".

Njen suprug Joseph dodao je: "Naš sin nas više ne uzdržava. Ali zar mislite da bih nakon svega govorio loše o njemu?"

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjećanja radi, od ranije se vode polemike jesu li Joseph i Marie Youssoufini biološki roditelji nakon što su mediji objavili navodni rodni list prema kojem je fudbaler mnogo stariji nego što se deklariše u Njemačkoj.

Inače, Moukoko je noćas igrao za Borussiju Dortmund i ponovo je bio sjajan jer je postigao gol u trijumfu 3:2 protiv Manchester Uniteda.

Top Komentari

makelele
Smeće ogavno, kakvi god da su roditelji, treba im dati krov nad glavom, hranu i da se mogu kretati... ccc odbiće mu se ovo gadno od glavu, najveci mogući grijeh čini, vlastitu mater ostavit da kao pas bude na cesti mogu samo hajvani od ljudi... nemoras pricat sa njima, al brate daj im da žive, da nisu na cesti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti