Moukoko: "Kad pobjeđujemo, svi smo Nijemci, a zato kada gubimo..."

Žrtva rasizima nakon promašenog penala

Moukoko: "Kad pobjeđujemo, svi smo Nijemci, a zato kada gubimo..."

Edmir Škorić

Youssoufa Moukoko i Jessic Ngankam promašili su jedanaesterce u 1:1 remiju Njemačke U21 protiv Izraela na početku Evropskog prvenstva

Njemački U21 reprezentativci Youssoufa Moukoko i Jessic Ngankam masovno su rasistički vrijeđani na društvenim mrežama nakon što su promašili jedanaesterce na startu Evropskog prvenstva.

"Ako pobijedimo, svi smo Nijemci. Ako izgubimo, dolaze ti majmunski komentari. Jessic ih je dobio, ja sam ih dobio. Takve stvari jednostavno ne pripadaju nogometu", rekao je 18-godišnji napadač Borussije Dortmund, Moukoko, nakon remija Njemačke i Izraela.

"Ne promašujemo jer to želimo, samo pokušavamo pomoći ekipi. Kad dobijete takve poruke, to je odvratno", rekao je Moukoko, koji je rođen u Kamerunu. "Ovaj put je boljelo", dodao je.

Napade je osudio i nacionalni selektor Antonio Di Salvo.

"Ne možete sve kontrolisati na internetu, ali kazna svakako treba biti. To je apsurd".

Selektor je stao u odbranu svojih igrača. "To su momci koji vole igrati za Njemačku, koji su Nijemci i daju sve od sebe za zemlju ", rekao je Di Salvo. Zato je osobno bio šokiran i razočaran.

"Bilo kakav rasizam i diskriminacija, to je užas, to ne ide, to nam ne treba".

Njemačka drugi meč na EP u Gruziji igra u nedjelju od 18 sati protiv Češke, koja je u prvom kolu sa 2:0 poražena od Engleske.

Top Komentari

Dtox
Da li cuta ovo onaj nas "njemac"
0 0
MaDaj
I kamerunu vas sigurno neće vrijedjati hahahahahha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti