Za 10 godina na pojačanja potrošili 700 miliona, a bore se za opstanak

Svojevremeno angažovali i bh. reprezentativca

Za 10 godina na pojačanja potrošili 700 miliona, a bore se za opstanak

Admin Čaušević
Teme:

Ukoliko bi se engleski Premiership završio u ovom trenutku među putnicima u Championship našao bi se i Everton. Osvojenih 14 bodova iz 15 utakmica i 18. mjesto je ispod svakog očekivanja. 

Everton je u posljednjih 10 godina na pojačanja, barem na papiru, potrošio 700 miliona eura, ali iskorak nije napravljen. Među igračima koji su angažovani u tom periodu nalazi se i Muhamed Bešić. Bh. reprezentativac je prije pet godina Ferencvarošu plaćen 5 miliona erua,

Samo prošlog ljeta na nove igrače Karamele su iskeširale 120 miliona eura. Kao veliki promašaj smatra dovođenje Moisea Keana koji je plaćen 27.5 miliona eura, a još nije postigao niti jedan gol.

Najveći uspjeh ostvaren je prije šest godina. Tada je Everton u Premiershipu završio na šestom mjestu te izborio osminu finala Europa lige.

Primjera radi Tottenham je u istom periodu uložio dvostruko manje novca, izgradio novi stadion, upao među Top 6, a prošle sezone je igrao i finale Lige prvaka.

Ni dovođenje Stevea Walsha, kreatora šampionske generacije Leicster Cityja nije bilo od koristi. Užasno je potrošeno 180 miliona eura na Sandra Ramireza, Klaassena, Cenkta Tosuna i Walcotta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon odlaska Roberta Martineza i na klupi su se redali promašaj za promašajem. Ni Ronald Koeman ni Marco Silva koji je pred otkazom nisu uspjeli napraviti iskorak.

Sol na ranu su i posljednji uspjesi gradskog rivala Liverpoola koji je postao prvak Evrope. U Evertonu se nadaju da će s novim stadionom koji će svjetlo dana ugledati 2023. godine krenuti i bolji dani za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti