Japanski Messi je nevjerovatnom greškom Barcelone završio u Realu

Nisu znali da mu je istekao ugovor

Japanski Messi je nevjerovatnom greškom Barcelone završio u Realu

Edmir Škorić

Japanski nogometaš Takefusa Kubo potpisao je danas šestogodišnji ugovor s Real Madridom.

Kubo je najnoviji član Kraljeva, no dolazak 18-godišanjak u Madrid naravno nije popraćen kao recimo dolazak Jovića, Hazarda ili Mendyja iz Lyona.

Mladi igrač će naredne sezone igrati za rezervni tim Reala. Igrao je za omladinske selekcije Barcelone, koju je napustio 2016. godine.

Iako ga je Barca željela vratiti, on se odlučio za Real Madrid. Sada se pojavila priča da je Barca pogriješila jer je mislima da on ima ugovor do narednog ljeta, dok su u Realu bili precizniji, pa su odmah saznali da mu je 1. juna istekao ugovor, te je za malo novca dovede u Madrid.

Njegov klub Tokyo FC će za ovaj transfer inkasirati dva miliona eura, a o kakvom talentu se radi najbolje ilustrira njegov nadimak - japanski Messi.

Zidaneove dvije formacije: Ko može da im stane u kraj?

Real Madrid je ozbiljno shvatio situaciju nakon očajne prošle sezone, pa je predsjednik kluba Florentino Perez odmah vratio Zinedinea Zidanea i rekao mu da sastavi listu pojačanja.

Real je ovog ljeta spreman da napravi tim koji će biti jako teško zaustaviti i u Španiji, ali i u Evropi. Potrošeno je preko 300 miliona eura, ali Zidane želi još pojačanja i njegova sada najveća želja je Paul Pogba iz Manchester Uniteda.

Još uvijek nije nemoguće da napad pojača talentovani Kylian Mbappe iz PSG-a, ali već se nazire sastav koji će napasti sve trofeje u sezoni pred nama.

Zidane je navodno zamislio dvije varijante, a prva bi u formaciji 4-3-3 izgledala ovako:Courtois - Carvajal/Odriozola Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Pogba, Kroos - Vinicus, Benzema, Hazard.

Druga bi bila sa 4-2-3-1 formaciji i tim bi izgledao ovako:

Courtois - Carvajal/Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo - Pogba, Kroos - Vinicus/Asensio, Modrić, Hazard - Benzema.

Luka Jović, koji je doveden iz Eintraht Frankfuta za 60 miliona eura, čekao bi šansu sa klupe, baš kao i bek Mendy koji je došao iz Lyona te Militao. U veznom redu bi alternative bili Asensio, Isco, Casemiro, Vazquez...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo kako bilo, Real ima zastrašujući igrački kadar koji je spreman da pokori i Španiju i Evropu, a još ako dođu Pogba ili Mbappe...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hooruk
Dabogda japanski messiju propo ko žeton.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi