Za Gudeljov pakao u Ajaxu je kriv bivši igrač Borca?

Tvrde mediji u Holandiji

Za Gudeljov pakao u Ajaxu je kriv bivši igrač Borca?

  Srbijanski reprezentativac Nemanja Gudelj prije nekoliko dana je izbačen iz prve momčadi Ajaxa. 

Gudelj je navodno suspendovan jer je odbio da sjedi na klupi i tražio je zagarantovano mjesto u prvom sastavu, a u odluci da 'prekriži' fudbalera porijeklom iz BiH od strane kluba i navijača je podržan trener Peter Bosz.

Nekoliko dana kasnije mediji u Holandiji su otkrili da zapravo iza cijele priče stoji Vlado Lemić. Nekadašnji igrač Borca iz Banja Luke je posljednjih godina postao jedan od najmoćnijih menadžera u Evropi i Gudelj se, kako pišu holandski mediji, ponaša bahato na njegov nagovor. 

"Ponašanje Gudelja je instruisano. On nije sam došao na ideju da se ovako ponaša, već mu je tako naredio menadžer. Iza svega stoji njegov agent Vlado Lemić koji se služi mafijaškim metodama. Gudelj je igrač čija je vrijednost jako počele da upada i agent mu je naredio da se ovako ponaša kako bi ga što prije prodao", navodi se u holandskim medijima. 

Lemić je u jako bliskim odnosima sa Romanom Abramovičem, a u periodu od 2000. do 2008. godine je vedrio i oblačio u holandskom PSV-u. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi