Koulibaly ga prekrižio za sva vremena: "Na užasan način sam saznao da je Sarri loš čovjek"

Nije mu to trebao uraditi

Koulibaly ga prekrižio za sva vremena: "Na užasan način sam saznao da je Sarri loš čovjek"

E. Čaušević

Kalidou Koulibaly prisjetio se nevjerovatne priče iz 2016. godine kada je Maurizio Sarri bio trener Napolija.

Koulibaly je već nekoliko sezona jedan od najboljih defanzivaca u Italiju, a u Sarrijevom timu je bio vođa na terenu. No, priznao je da od januara 2016. godine nije bio baš u najboljim odnosima sa Sarrijem i otkrio je zbog čega.

Naime, Koulibaly je u januaru 2016. godine dobio sina i htio je biti u svoju suprugu tokom porođaja i cijelog procesa, ali je Sarri imao drugačiju ideju za njega. Italijanski stručnjak je zaista uradio nešto što bi mu teško ko oprostio.

"Supruga mi se porađala, a tu noć smo igrali utakmicu. Treneru sam rekao da idem u bolnicu, a on je samo ponavljao da ne može i da me treba večeras u ekipi. Jednostavno sam govorio da ću dobiti sina i da idem u bolnicu bez obzira hoće li me kazniti", počeo je Koulibaly i nastavio.

"On je pušio svoju cigaretu i nervozno me gledao. Rekao mi je da mogu u bolnicu, ali da se moram vratiti do utakmice jer sam potreban ekipi. Tako sam i uradio. Došao sam u svlačionicu i spremio se, a onda sam ostao u šoku kada sam vidio da nisam u početnom sastavu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prišao sam Sarriju i pitao ga šta se dešava i zašto sam na klupi. Govorio sam mu da me supruga i sin trebaju, ali da sam došao da pomognem ekipi jer je on tražio. Samo me pogledao i rekao 'Da, trebaš mi da sjediš na klupi'. Bio sam u šoku, nisam vjerovao da mi je to uradio. U tom trenutku sam pomislio kako je on loš čovjek zbog kojeg sam propustio rođenje svog sina".

Napoli je te noći na svom terenu igrao protiv Sassuola i slavio je sa 3:1, a Koulibaly je na terenu proveo 22 minute i jasno je zbog čega je ogorčen napustio stadion.

Top Komentari

vence
A zasto niste pustili, tj. Napisaliostatak ovog intervjua..gdje je rekao da je tada shvatio koliko je predan radu, koliko mu napoli znaci i da je mnogo od njega naucio..i nigdje u tom intervju nije rekao da mu je to zamjerio..a vjv jeste sto je i logicno..i ne branim Sarija i ne ulazim u njegoovo trenersko znanje, nego mi ide na...izvlacenje iz konteksta i uzimanje onog sto treba da bi ljudo klikali na objave
6 1
hanson
Sarri.ce ubroo da pusii kituu umjesto cigare jer mu se sprema noga u Juventusu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi