Za najavu proljeća iz snova: Široki pao na punoj Grbavici

Željo siguran

Za najavu proljeća iz snova: Široki pao na punoj Grbavici

Edmir Škorić

Željezničar je u jednom od derbija 19. kola Premijer lige BiH sigurnim rezultatom od 2:0 savladao Široki Brijeg.

Nakon tri mjeseca pauze, ovog vikenda startao je drugi dio sezone u Premijer ligi. Najviše pažnje privukao je duel Željezničara i Širokog, koji je odigran na ispunjenoj Grbavici.

Uvertira za utakmicu bilo je izvođenje Tifine "Grbavice". Hor je zajedno s navijačima otpjevao popularnu pjesmu, a dobre stvari koje su se zadnjih dana dešavale u FK Željezničar nisu prošle nezapaženo, što se najbolje moglo vidjeti po ispunjenim tribinama.

Plavi su doveli veliki broj igrača ove zime, a trener Edis Mulalić je uspio da "smisli" najbolji sastav, koji je odigrao sjajno i zasluženo stigao do velika tri boda.

Krstanović i Barban su prijetili domaćem golu na početku utakmice, no mladi Kjosevski je dokazao da ima veliki potencijal i da se neće previše osjetiti odlazak bivšeg kapitena Antolovića.

I kada je izgledalo da je Široki bliže golu u prvih 20 minuta, Željo je stigao do vodstva. Ivan Lendrić je postigao pogodak za veliko slavlje brojnih domaćih navijača, koji su znali da isprate svaki dobar potez gromoglasnim aplauzom.

Do kraja prvog dijela dosta trke, ali pravih šansi ni golova nije bilo. Na krilima vatrenih navijača, Željo je krenuo još ofanzivnije u nastavku i samo su redali napadi pred golom Solda.

Tiago, koji je na poluvremenu dobio šansu, u 49. minuti šutira malo pored gola, a sjajnu šansu u 55. minuti ne koristi rastrčani Lendrić, strijelac prvog gola. Izašao je sam na Solda, no pucao je tik pored gola. 

Nekoliko minuta kasnije Blagojević šutira, Soldo uz malu nesigurnost ipak brani. Grbavica se utišala u 70. minuti nakon udarca Kožulja, ali stativa je bila saveznik Plavih. Tri minute nakon toga, Blagojević krade loptu odbrani Širokog, do lopte stiže Memija, no iskosa s desne strane šutira preko gola. Kjosevski nije najbolje reagovao u 77. minuti, no rezervista kod gostiju Adjaji ne koristi poklon, pa puca preko gola. 

Dosta uzbuđenja u 84. minuti. Lendrić je iskosa s lijeve strane šutirao, Soldo odbio, potom je Blagojević u dobru šansu gurnuo Bekrića, koji puca preko gola i propada još jedna dobra šansa za Željezničar.

Minutu kasnije opet dobar napad Želje, Bekrić se ovaj put poigrava sa Soldom i pogađa mrežu. Sve je eksplodiralo, Plavi su najavili svoje proljeće na najbolji način.

Željezničar - Široki 2:0 (Lendrić 20, Bekrić 85)

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, S.Stevanović (od 52. Memija), Bogičević, Kosorić, Kramarić (od 46. Tiago), Blagojević, Zolotić (od 63. Zahirović), M. Stevanović, Bekrić, Stanić, Lendrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Čorić, Brekalo, Bralić, Marković, Sesar (od 77. Menalo), Kožulj, Pehar, Baraban (od 69. Adjaji), Crnov (od 58. Wagner), Krstanović.




Zeljeznicar - Siroki Brijeg 2:0 by ss_video
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije