"Za nas je sutra historijski dan, anketa u klubu je pokazala koga želimo u žrijebu"
U Buturović Polju glavna tema je žrijeb Kupa BiH koji će se održati sutra u Sarajeva. Svako ima svoju želju...FOTO: Facebook FK Klis

U FK Klis sretni pred sutrašnji žrijeb Kupa BiH

"Za nas je sutra historijski dan, anketa u klubu je pokazala koga želimo u žrijebu"

Samir Mlaćo
Teme:

Sutra je poseban dan za FK Klis iz Buturović Polja, člana Druge lige Federacije BiH grupa Jug.

Naime, Klis je izborio plasman u četvrfinale Kupa naše zemlje, te će se naći u žrijebu sa FK Borac, FK Sarajevo, OFK Sloga Gornje Crnjelovo, NK Široki Brijeg, NK TOŠK, HŠK Zrinjski i NK Zvijezda Gradačac.

U Buturović Polju smatraju da su oni već pobjednici, bez obzira kako da završe svoj nastup u Kupu. Prolaskom u četvrfinale ostvarili su historijski uspjeh kluba, te privukli pažnju na sebe.

Jedan od glavnih ljudu u klubu Rasim Sitar djelovao je veoma raspoloženo dan prije izvlačenja. Sitar je za SportSport.ba otkrio i koga priželjkuju za rivala.

"Lično mogu reći da je moja želja Zvijezda iz Gradačca. Mislim da bi tada mogli probati neko iznenađenje. Svi su favoriti protiv nas, ipak smo mi u trećem rangu", priznaje naš sagovornik, te dodaje.

"Imali smo i anketu u klubu. Tu je to negdje, želje su Zvijezda ili Borac".

Delegacija Klisa sutra putuje u Sarajevo na žrijeb. Ponosni će biti kada vide u bubnju ime svog kluba.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Tako je. Biće delegacija od tri čovjeka, predsjednik i dva člana Uprave. Historijski je to dan za nas, dovoljno je samo da smo došli do ove faze. Medijski smo mnogo popraćeni, napravili smo promociju kluba i grada. Lakše je tražiti i sponzore, ljudi vide da nešto radimo i da napredujemo", završio je Sitar.

Zanimljivo da Klis neće domaću utakmicu Kupa igrati na stadionu Buturović Polje jer isti ne ispunjava uslove za ovu fazu takmičenja Kupa BiH.

Top Komentari

Prazina
...Napravili smo promociju kluba i grada???Grada b.polja???? O kakva sela se samo gradom zovu, majko mila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi