Za njih je mrtav: Vođa navijača zabranio proslavu gola Maura Icardija
Sve su glasnije špekulacije da Mauro Icardi od naredne sezone neće nositi dres Intera. Teško je vjerovati da će navijačima nedostajati previše (Foto: EPA)

Potpuna tišina

Za njih je mrtav: Vođa navijača zabranio proslavu gola Maura Icardija

Midhat Šljivak

Mauro Icardi sinoć se vratio u sastav Intera.

Argentinski napadač je postigao gol sa penala u uvjerljivoj pobjedi nad Genovom od 0:4, ali za navijače Nerazzurra njegov povratak u ekipu apsolutno nije bitan.

Kada je Icardi pogodio sa penala, vođa navijača Intera na tribinama je zabranio radovanje pogotku i utišao je tribinu.

To je samo još jedan dokaz kako je Argentinac izgubio poštovanje kod navijača italijanskog velikana, kojeg vjerovatno nikad više neće vratiti.

Navijači traže da se Icardi udalji iz tima

Icardi više od mjesec dana nije trenirao s ekipom zbog svađe sa čelnicima kluba, ali se konačno vratio u tim.

Trener Luciano Spalletti je odlučio da Icardija vrati u ekipu i on se našao u prvoj postavi na meču protiv Genove..

Međutim, ovu vijest nisu sa odobrenjem dočekali navijači Intera koji od kluba traže da Icardija uopšte ne koriste do kraja sezone. Oni su poručili da je Argentinac osramotio klub i da više ne smije imati mjesto u ekipi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nakon sastanka Curva Nord je odlučila da je ponašanje napadača sa brojem devet sramotno i da se ne može tolerisati. Icardi nije pokazao karakter kakav treba imati kapitenovog kluba. Pozivamo Inter da ga što prije uklone iz ekipe jer on ne želi u budućnosti da bude dio kluba. Ne treba igrati do kraja sezone jer je sramota za sve nas koji volimo ovaj klub. Naš stav je da Icardi nije dio Intera i od sada se tako ponašamo", poručili su navijači italijanskog kluba.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi