Za sada od ostanka Perišića u Bayernu nema ništa

Tvrdi Gazzetta

Za sada od ostanka Perišića u Bayernu nema ništa

Hrvatski nogometaš Ivan Perišić vjerovatno neće ostatati u Bayern Minhenu nakon ove sezone. 

Perišić trenutno u Minhenu boravi na posudbi iz Intera s opcijom otkupa ugovora, ali ugledni list Gazzetta dello Sport prenosi kako Bavarci za sada nisu donijeli odluku da će otkupiti ugovor ovog Hrvata.

Krilni napadač je u aktuelnoj sezoni za Bayern odigrao 22 utakmice, postigao pet golova i dodao osam asistencija, a trenutno se oporavlja od povrede članka koja ga muči nekoliko sedmica.

To što Bayern do sada nije odlučio otkupiti njegov ugovor ne mora ništa značiti jer će Perišić imati još nekoliko mjeseci fore da ih uvjeri da to učine.

Ipak, za sada je izglednija opcija povratka u Inter, ali tu se rađa novi problem za njega obzirom da ga trener Antonio Conte nema u svojim planovima.

Onda bi on vjerovatno išao na novu posudbu ili bi jednostavno napravio transfer u kojem bi zauvijek napustio Inter. Perišić s Nerazzurrima ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ovom klubu se nalazi od 2015. godine i do sada je odigrao 163 utakmice te postigao 40 golova.

Otkupna klauzula kojom ga Bayern može zadržati u svojim redovima iznosi 25 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realan_Samo
Ne vrijedi on ni 10 realno, dvije max tri sezone je dobro odigrao, kasno se je čulo za njeg, prije Wolfsburga nikad nisam čuo bio za njeg
2 5
Martial9
Da li je u pitanju million eura nebi se bajern dvoumio odma bi ga kupio a vako su cicije nevidene majku im svabsku
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije