Za samo 37 minuta Real Madrid je na Sociedadu iskalio sav bijes

Kraljevi se bude, Ronaldo opet stari

Za samo 37 minuta Real Madrid je na Sociedadu iskalio sav bijes

Edmir Škorić

U 23. kolu španske La Lige Real Madrid je ugostio Real Sociedad i na kraju slavio visoku pobjedu rezultatom 5:2.

Real igra toplo-hladno ove sezone i dosta su nogometaši ovog kluba kritikovani u posljednje vrijeme, no večeras su protiv Sociedada pokazali koliko zapravo mogu da budu opasni.

Madridski klub je slavio sa uvjerljivih 4:1, a goste iz San Sebastiana riješili su za svega 37 minuta, pošto su do tada došli do 4:0.

U ostatku meča nisu uspjeli da zabiju pogodak, ali njihova pobjeda naravno nije bila ugrožena.

Lucas je već u prvoj minuti na asistenciju Ronalda pogodio za 1:0, a u 27. minuti portugalska zvijezda sama se upisala u strijelce. U 34. minuti Lucas je uposlio Kroosa, koji je bio precizan za 3:0.

Novim golom Ronaldo u 37. minuti ovjerava pobjedu Kraljeva, da bi Sociedad tek u 74. preko Jona postigao utješni gol. U 81. minuti Ronaldo kupi odbijanac i rutinski dolazi do hat-tricka. Uspijeva Illaramendi da zatrese bivšeg tima u 84. minuti, to je ujedno bio posljednji gol na večerašnjem meču.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je sada na minus 16 od vodeće Barcelone i minus 10 od drugoplasiranog Atletica koji istina ima i utakmicu više. Sada će se Madriđani okrenuti Ligi prvaka gdje ih čeka težak duel s PSG-om.

La Liga, 23. kolo:
Real Madrid - Sociedad 5:2 (Lucas 1, Ronaldo 27, 37, 81, Kroos 34/ Jon 74, Illaramendi 84)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi