Za SP 2018 i 2022 kandiduje se devet država

Za SP 2018 i 2022 kandiduje se devet država

Teme:

Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) kandidature za  organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine dostavilo je devet država.

Očekuje se da će se Mundijal 2018. godine održati u Evropi, odnosno u Engleskoj ili Rusiji, a možda i u zemljama koje su podnijele zajedničke kandidature - Holandiji i Belgiji ili Španiji i Portugalu.

Sve evropske kandidature važe za oba turnira, a na isti potez su se odlučile i Australija i SAD. Japan, Katar i Južna Koreja su se koncetrisali samo na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

SP ove godine održaće se u Južnoj Africi, a 2014. najbolje fudbalere svijeta ugostiće Brazil.

Organizatori SP 2018. i 2022. godine biće izabrani 2. decembra u Zurichu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.