Za vrijeme Mundijala je bio "persona non grata", a danas je oduševio sve

Karizmatični stručnjak

Za vrijeme Mundijala je bio "persona non grata", a danas je oduševio sve

A. Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Rusiji bilo je bolno posebice za Argentinu, ali i Lionela Messija koji je ponovo nije uspio osvojiti toliko željeni trofej.

Zašto je Argentina odigrala loš turni najveći krivac je Jorge Sampaoli koji je tokom Mundijala bio "persona non grata" jer nije znao da izvuče maksimum iz Gaučosa, a diskutovalo se i o njegovom izboru igrača.

Na jedvite jade su favorizovani Argentinci prošli grupu sa Hrvatskom, Nigerijom i Islandom, da bi u osminifinala poslije sjajnog meča ispali od Francuske te su se tako već u prvoj rundi nokaut faze oprostili od turnira.

Ovaj karizmatični stručnjak je nakon ispadanja napustio kormilo Argentine te je postao trener slavnog brazilskog kluba Santosa.

Sampaoli je nekoliko dana pred veliki katolički praznik Uskrs oduševio sve u Brazilu.

Dječacima koji svakodnevno gledaju treninge Santosa Sampaoli je odlučio pokloniti uskršnja jaja i tako na njihova lica staviti osmjeh.

Dječaci se obično popnu na okolna stabla, a nakon što ih je trener vidio uveo ih je na trening te ih oduševio poklonima.

Sampaoli ima veoma blizak odnos s djecom koja prate trening Santosa, nedavno ih je uveo na teren, a danas im je dao istu priliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi