Jorge Sampaoli više nije selektor Argentine!
Otkaz nakon godinu dana (Foto: EPA)

Stigla službena potvrda

Jorge Sampaoli više nije selektor Argentine! · Zvanično

Midhat Šljivak

Jorge Sampaoli od večeras više nije selektor Argentine.

Nakon lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu čelnici Fudbalskog saveza Argentine odlučili su da raskinu saradnju sa 58-godišnjim stručnjakom.

Pregovori sa njim su na kraju uspješno okončani. Saradnja je večeras službeno raskinuta, a pored njega odlaze i kondicioni trener Jorge Desio i video-analitičar Matias Manna.

Cifra koju je Sampaoli inkasirao zbog otkaza navodno iznosi osam i po miliona eura.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sampaoli je Gaučose preuzeo u maju 2017. godine. Imao je dosta teške kvalifikacije za SP koje je nekako prošao, ali je ova selekcija igrala očajno na Mundijalu i Argentina je ispala u osminu finala od Francuske.

Argentinu je Sampaoli vodi u 15 utakmica. Upisao je sedam pobjeda, četiri puta je izgubio i ima isto tako neriješenih utakmica.

Top Komentari

ja224
Konačno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti