Zabio dva gola u Premijer ligi, jedan Želji u dresu Slobode, a drugi za Želju u vječitom derbiju

Voli igrati na Grbavici

Zabio dva gola u Premijer ligi, jedan Želji u dresu Slobode, a drugi za Želju u vječitom derbiju

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara jučer su na svom terenu pobijedili Sarajevo (2:0) u derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je pred svojim navijačima uspio da dođe do pobjede protiv svog najvećeg rivala, a nakon utakmice igrači i navijači su znali kako da proslave ovaj trijumf.

Još jednom se pokazalo da u derbiju forma skoro da ne predstavlja ništa jer su mnogi smatrali da Sarajevo ima ulogu favorita u ovoj utakmici. Ipak, na kraju je Željezničar uz veliku borbu uspio da dođe do tri boda.

Plavi su do prednosti stigli u 31. minuti utakmice kada je Semir Štilić centrirao iz kornera, a najviši u kaznenom prostoru Sarajeva bio je debitant Armin Hodžić koji je glavom pogodio za 1:0. Utakmicu je riješio Ermin Zec koji je postigao euro gol u 89. minuti za konačnih 2:0.

Hodžić je tek prije nekoliko sedmica došao u Želju i za njega je ovo bio debi u dresu sarajevskog kluba, a zanimljivo da je igrao u vrhu napada iako je po prirodi vezni fudbaler. No, svoju šansu je iskoristio na pravi način i opravdao je povjerenje Edisa Mulalića.

Ovaj 22-godišnjak u Želju je stigao kao slobodan igrač nakon što je napustio špansi Alcoron. No, u Premijer ligi je već igrao i to u dresu tuzlanske Slobode za koju je u ovom takmičenju upisao 21 nastup.

Zanimljivo je da je Hodžić u Premijer ligi zabio ukupno dva gol. Jedan je dao protiv Željezničara, a drugi jučer na gradskom derbiju upravo za klub s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I prvi svoj gol u Premijer ligi Hodžič je dao na Grbavici u derbiju Željezničara i Slobode koji je završen rezultatom 2:2, a igrao se na ljeto 2019. godine. Tada je u igru ušao u 79. minuti utakmice i samo minutu kasnije Hodžić je utišao Grbavicu kada je zabio pogodak za konačnih 2:2, te je donio bod Slobodi protiv Željezničara.

Sudbina je htjela da skoro tri godine kasnije Hodžić zaigra upravo u dresu Željezničara, te u svom debiju za ovaj klub zabije pogodak protiv najvećeg rivala.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epson
Kad ga je zabio za 2-2 na Grbavici ja bio na moru i pokvario mi godišnji odmor, sve ti je oprošteno momcino
10 2
realista1982
Gdje je ovo dijete naučilo igrati lopte...?Odličan je.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi