Zablistao na SP i sada košta više od 50 miliona eura

Pavard je najbolji posao Stuttgarta ikad

Zablistao na SP i sada košta više od 50 miliona eura

M. Šljivak

Svjetsko prvenstvo u Rusiji izbacilo je nekoliko zanimljivih imena u mnogim reprezentacijama.

Jedan od onih koji su zablistali je desni bek reprezentacije Francuske Benjamin Pavard, koji se po prvi put našao na velikom takmičenje i već je zabio jedan od najljepših golova turnira.

Fantastične igre su privuke mnoge ekipe i ponude na adresu Stuttgarta gdje nastupa ovaj 22-godišnji defanzivac.

Njemački klub je postavio cijenu. Ona iznosi 50 miliona eura i Švabe će vjerovatno imati ogromnu zaradu na njemu.

Sportski direktor Stuttgarta Michael Reschke jasno je istakao da nema šanse da Pavarda prodaju za manje od 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Definitivno ga nećemo prodati za 50 miliona eura ove godine. Učinićemo sve da ga zadržimo barem još jednu sezonu"; rekao je Reschke.

Ipak, s obzirom na to kako igra, Pavard će brzo zaigrati u nekom drugom timu, a Stuttgart će imati ogromnu zaradu jer su ga Lilleu prije dvije godine platili svega pet miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti